Eveniment

Weekendul acesta am participat la TADHack un eveniment global de programare organizat anul acesta pentru prima oară în România de către compania Inovo.

Tema propusă pentru eveniment a fost construirea de aplicații folosind tehnologii de telecomunicație virtualizate. Serviciile web RESTful expuse de partenerii evenimentului permit gestionarea unei centrale telefonice, realizarea de apeluri, roboți telefonici, transmiterea de mesaje SMS. 

Aplicații

Ne-am gandit la două aplicații pe care le-am testat pe parcursul evenimentului.

Pentru iubitorii de muzică fină, ne-am gândit să construim o platformă care suportă transmiterea dedicațiilor direct prin telefon. Dacă se apropie ziua unui prieten și vrei să îi faci o surpriză, intri în platforma, găsești artistul preferat al prietenului tău și îi trimiți o cerere de dedicație. Vedeta are la dispoziție un dashboard în care vede cererile primite și poate să răspundă direct prin telefon. Prietenul va primi la data selectată un telefon surpriză cu mesajul înregistrat de artist.

A doua aplicație este coșmarul tuturor… PUNCT. Părinții au acum acces la catalogul profesorului doar apelând un număr de telefon de pe mobil sau fix. Un asistent virtual îi oferă suport pentru alegerea informației dorite. Părintele consultă notele elevului sau poate să verifice numărul de absențe. Dacă este nevoie asistentul poate să aranjeze automat o convorbire între părinte și profesor, acesta din urmă fără să fie nevoit să își mai expună numărul de telefon.

Prezentari

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *