Pregătirea pentru examenul la Tehnologii Web necesită practică și organizare. Câteva ponturi pentru a vă detașa de tutoriale pentru a vă dezvolta propriul stil de învățare.

Image result for tutorials meme horse
sursa: https://www.pinterest.com/pin/475763148112493902/?lp=true

Urmând pașii de aici veți reuși sa vă consolidați cunoștințele acumulate pentru a le accesa cu ușurință când rezolvați subiectele propuse. 

Formatul de evaluarea cunoștințelor este de probă practică. Un model de examen constă în subiecte pentru fiecare din tehnologiile acoperite de curs: Structuri HTML/JSON, CSS, Protocolul HTTP, JavaScript, ReacJS

Fiecare subiect conține codul sursă al unei aplicații minimaliste, instrucțiuni de implementare și teste care verifică dacă implementarea a fost realizată corect. Testele sunt disponibile pentru a fi vizualizate și fac parte din subiect. Modificarea testelor nu este permisă. Examenul este open book.

Pentru a rezolva subiectele propuse e nevoie sa dați dovadă de agilitate în gândire pe care o puteți obține cu prin pregătire indiferent de nivelul de cunoștințe. Este foarte puțin probabil sa găsiți soluții căutând prin materialele disponibile pe loc . 

  1. Evaluați codul scris la proiect și identificați metode de a-l face mai simplu de înțeles
  2. Analizați exemplele și tutorialele publicate pe http://andrei.ase.ro/tehnologiiweb.html
  3. Rezolvați temele propuse pe parcursul semestrului
  4. Parcurgeți lista de operații de baza din JavaScript și structurile de date
  5. Testați exemplele din documentația JavaScript (vezi secțiunea referințe: operații pe array, operații și expresii numerice, operații pe șiruri de caractere, tratare erori, promise)
  6. Explicați un concept sau o metoda prin propriile demonstrații de cod
  7. Urmăriți sa va creșteți puterea de concentrare pe o perioadă cât mai lunga de timp menținând atenția pe o problemă dată
  8. Configurați un mediu de lucru înainte de examen și testați să aveți funcțional node, npm și mysql
  9. Realizați o harta mentală a materiei: care sunt subiectele și conceptele importante? ce metode sunt disponibile pentru fiecare din tehnologiile prezentate? cum se aplică în practică?
  10. Organizați informațiile acumulate în diagrame, scheme, prezentări pentru a retine mai bine conceptele cheie

Resursele pe care vă încurajez să le utilizați sunt exemplele de la curs și prezentările partajate, referințele din documentația JavaScript de pe developer.mozilla.org, tutorialele de pe https://www.w3schools.com/

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *